FaillissementsVerzekering

Omdat u altijd zeker wilt zijn van uw zaak

Een optimale bedrijfsstructuur, voor het geval dat...

Wij willen graag dat u zeker kunt zijn van uw zaak. Een van de randvoorwaarden hiervoor is een juiste juridische structuur. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom u in het verleden hebt gekozen voor een B.V.-structuur. Om, op het moment dat één van de B.V.’s het niet redt, de belangen van de overige vennootschappen in de groep én die van u als directeur/aandeelhouder zoveel mogelijk te beschermen. Hiermee bent u er echter nog niet altijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 6 faillissementen een holding betreft. Daar heeft u toch geen B.V.-structuur voor opgericht?

De FaillissementsVerzekering beschermt ondernemers 

Om een dergelijk financieel fiasco te voorkomen heeft een team juristen de FaillissementsVerzekering ontwikkeld. Dit is een bijzonder stukje dienstverlening dat ervoor zorgt dat uw B.V.-structuur intern van een laag beton wordt voorzien. Zo kunt u tegen een stootje.

De FaillissementsVerzekering bestaat uit 3 fasen:

 1. RisicoScan;
 2. Het beperken van de geconstateerde risico’s en het benutten van de kansen;
 3. Onderhoud om te zorgen dat uw structuur blijvend up to date is.

Met de FaillissementsVerzekering worden uw belangen voorop gesteld. Door te starten met een analyse van de structuur komt u erachter wat uw risico's zijn. 

RisicoScan

De RisicoScan is een uitgebreide analyse van uw B.V.-structuur, waarin inzicht wordt gegeven in de kansen en risico's in geval van een faillissement van één van de vennootschappen binnen de groep. De RisicoScan wordt uitgevoerd op basis van:

 • jaarcijfers;
 • kredietovereenkomsten;
 • overige bestaande overeenkomsten;
 • de huidige opzet van de structuur.

 

Beperken risico’s en benutten kansen

De FaillissementsVerzekering bestaat uit een pakket basismaatregelen, aangevuld met aanvullende overeenkomsten. Welke dit zijn, hangt af van uw situatie. Voorbeelden van basisovereenkomsten zijn:

 • Mantelovereenkomst (regelt de rechtsverhoudingen intercompany);
 • (non)Regres-overeenkomst voor compte joint-financiering (beperkt de regres-verhaalsmogelijkheden);
 • Rekening-courantovereenkomsten tussen moeder en dochter (regelt de rechtsgeldigheid van onderlinge vorderingen);
 • Pandakte stam (vestigt zekerheden voor betaling van de vorderingen);
 • Volmacht vervolgverpanding (zodat wij uw pandrechten in stand kunnen houden).

FaillissementsVerzekering

 

 

 

 

 

 

Onderhoudsabonnement

Omdat uw bedrijf en de wetgeving dynamisch zijn, is onderhoud noodzakelijk. Met het onderhoudsabonnement zorgen wij er onder andere voor dat de door ons gemaakte overeenkomsten steeds aan de hand van de laatste inzichten en ontwikkelingen in de wet, jurisprudentie en literatuur zijn aangepast.  Dit doen we aan de hand van een jaarlijkse risico-analyse op de B.V.’s waarvoor u het onderhoudsabonnement hebt afgesloten. Hierdoor kunt u ook in de toekomst zeker blijven van uw zaak.

Onze specialisten

De specialisten van Faillissementsverzekering binnen WEA Deltaland zijn Marco Maasland, Daan Soeteman en Pieter van der Stoel. Zij zijn opgeleid om de Faillissementsverzekering uit te voeren en kunnen u meer vertellen en informatie geven. 

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul ons contactformulier in en u wordt zo snel mogelijk in contact gebracht met onze specialisten. 

Uiteraard mag u ook zelf contact opnemen via 088 - 133 7300.