Ontwikkelingen corona voor de ondernemer

Ontwikkelingen voor de ondernemer

22 april 2020
Gisteren was er wederom een persconferentie betreft de gevolgen van en maatregelen tegen corona. Er zijn wat versoepelingen, maar de meeste maatregelen blijven van kracht. Voor WEA Deltaland betekent dit dat het beleid dat reeds is ingezet tot in ieder geval 20 mei van kracht blijft. Maar wat betekent dit voor de ondernemer?
 

Gezondheid is prioriteit

De boodschap van Rutte gisteravond was duidelijk: met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op, maar we hebben nog een lange weg te gaan. De druk op de zorg is nog steeds gigantisch hoog en dit heeft voor nu prioriteit voor het kabinet. Voor het onderwijs komt een versoepeling, maar de andere maatregelen zoals deze nu al gelden worden tot 20 mei verlengd.

Gevolgen ondernemers

Voor ondernemend Nederland en dan met name de zwaar getroffen sectoren zoals eet- en drinkgelegenheden, fitnessclubs, theaters, de contactberoepen zoals bijvoorbeeld fysiotherapeuten en kappers, blijft de situatie nijpend en uitdagend.Deze al zwaar getroffen sectoren blijven gesloten tot 20 mei.

Economische steunmaatregelen

Over de economische steunmaatregelen die de overheid eerder heeft genomen zal aanstaande vrijdag (24 april 2020) binnen het kabinet worden gesproken. De vraag is wat de voortzetting tot 20 mei van deze ‘intelligente lockdown’ nog voor effect gaat hebben op deze steunmaatregelen. Worden deze nu al verlengd? Komen er aanvullende voorwaarden op reeds geïntroduceerde steunmaatregelen? Worden er wellicht strengere voorwaarden gesteld aan toepassing van de steunmaatregelen nu de situatie voortduurt?

Onze rol

Wij zullen de ontwikkelingen op dit gebied dan ook nauwgezet voor u blijven volgen om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn in deze uitzonderlijke tijden. Ook in deze economisch zware tijden zijn wij er voor u!

Hulp nodig?

Bent u geen klant van ons en heeft u vragen over de financiële situatie van uw onderneming? Geen probleem, wij helpen u graag.
Terug naar overzicht
Geplaatst in .