WEA economische Boerenkoe 2018

NIEUWS

WEA Economische boerenkoe verkiezing

Op zaterdag 6 oktober jl. vond de Fokveedag in Hoornaar plaats. Een prachtig jaarlijks evenement waar het vooral om dieren draait. Mede dankzij het mooie weer was de opkomst heel goed. Wij hebben veel mensen mogen verwelkomen in onze stand. Dit jaar stond onze Nienke den Boer van WEA Deltaland in de ring om de prijs uit te reiken voor de meest economische boerenkoe.

WEA Economische boerenkoe verkiezing

Ieder jaar sponsoren wij de meest economische boerenkoe-verkiezing. Aan deze verkiezing mogen koeien meedoen die minimaal vier keer hebben gekalfd. Tijdens deze verkiezing tellen zowel leeftijd, relatieve productie (lactatiewaarde), tussenkalftijd, verhogingen celgetal en actueel algemeen voorkomen (beoordeelt tijdens de keuring) mee. Per kenmerk wordt er een klassement gemaakt, waarbij de beste koe de meeste punten krijgt. De koe die in het eindklassement de meeste punten heeft verzameld wordt uitgeroepen tot meest economische boerenkoe. Wij vinden het ontzettend bijzonder dat deze koe voor de tweede keer de eerste prijs heeft gewonnen in deze categorie.


 De winnende koe van het jaar 2018. De Vinkenhof, Daniëlle 95 (Eigenaar: André en Jeannette Vink uit Groot-Ammers)

De 2e prijs voor de meest economische boerenkoe is gegaan naar Merwehoeve de Groot uit Herwijnen en de 3e prijs is gegaan naar de Groene Hofstee uit Hei en Boeicop.

 

Benieuwd wat WEA Deltaland voor u als ondernemer kan betekenen? Neem contact met ons op via 088 133 7300 of info@weadeltaland.nl

Terug naar overzicht
Geplaatst in .