ONZE KLANTEN

 

 

Cliënt in Beeld: Potter's Kaeswienkeltje

Potter’s Kaeswienkeltje is een sfeervolle winkel in het oude centrum van de stad Tholen. Naast alle soorten kazen verkopen zij ook vleeswaren, nootjes, zuivel, sappen, belegde broodjes en brood. Behalve de lokale bevolking zijn toeristen en bedrijven goede klanten voor de producten, een gezonde lunch en kerst- en cadeaupakketten.

De lekkerste kaas
Sabina, de enthousiaste onderneemster, vertelt dat de Hollandse kazen uit het groene hart komen, daar maken ze de lekkerste kaas! Haar favoriete kaassoort is een smeuïge oude kaas, zoals de Old Ben, die zij in de winkel verkoopt.

Succes
Het afgelopen jaar heeft Potter’s Kaeswienkeltje veel succes gehad met de verkoop van belegde broodjes. Dit komt zowel door de kwaliteit als door de originaliteit van de broodjes. Zeker 10 soorten broodjes hebben zij zelf bedacht, vooral naar het “Broodje Kaeswienkel” is veel vraag. Vrijdag is de drukste dag, er wordt dan met man en macht aan alle lunchbestellingen gewerkt die vervolgens bezorgd worden bij de tevreden klanten. Veel klanten zeggen: zodra de broodjes van ’t Kaeswienkeltje er zijn, hebben we lunchpauze!

Actualiteit
Ook de kaashandel heeft te maken met de actualiteit in de wereld. De export van melkpoeder naar China is daar één van. Doordat van melk veel melkpoeder wordt gemaakt in plaats van kaas is de prijs van de kazen toegenomen. Dit is goed merkbaar voor de onderneemster. Over de gevolgen van de huidige boycot van Rusland kan ze nog niets zeggen, maar ook dit zal effect hebben op de kaashandel.

Kansen
De verkoop van brood is een kans die met twee handen is gegrepen. De bakker uit de straat verhuisde naar een nieuwe locatie buiten de stad. De klanten missen dit en vroegen aan het Kaeswienkeltje of zij geen brood konden verkopen. De klanten kennen de kwaliteit van de winkel en willen alle boodschappen in de binnenstad kunnen kopen. Om aan de vraag te voldoen zocht Sabina een warme bakker die ze gevonden heeft in Steenbergen, Bakker van Broekhoven. Iedere nacht wordt het brood voor haar gebakken en ’s morgen haalt ze het zelf vers op. Alle soorten brood zijn leverbaar op deze wijze.

Accountant
Sabina is als onderneemster zeer tevreden met haar accountant, WEA Deltaland. Zij verwacht van een accountant dat deze een duidelijke uitleg geeft én met haar meedenkt. Zij heeft een goed, direct contact met Glen Huijzers. Ze vindt het belangrijk dat de medewerkers af en toe bij haar langskomen. Alleen dan kan een goed beeld van haar onderneming gevormd worden. De medewerkers van WEA Deltaland komen regelmatig langs. Zo ontstaat een persoonlijke band waardoor de accountant al haar vragen snel kan beantwoorden. ”Hier kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen”, vertelt Sabina.

Boekhouding
Sabina houdt zelf de kas- en de bankboekhouding bij op het online klantenportaal van WEA Deltaland. In het begin was dit best lastig omdat zij een ander pakket gewend was, maar mede dankzij de heldere uitlag van WEA Deltaland is het bijhouden van de boekhouding inmiddels gesneden koek voor haar. De accountant werkt de boekhouding verder uit zodat zij hier geen zorgen over heeft. Vragen worden snel beantwoord zodat het de onderneemster niet te veel tijd kost en ze zich op haar winkel kan richten. Ze stelt vooral vragen aan WEA Deltaland die toekomstgericht zijn. Als zij een idee heeft, bijvoorbeeld de nieuwe markt van de broodverkoop of de aanschaf van een tweede auto, vraagt zij de mening van de accountant. Ook voor de financiering van haar ondernemeing is zij naar volle tevredenheid bijgestaan door WEA Deltaland.

Scherp
Tot slot maken we een foto van Sabina achter de toonbank met haar favoriete kaas. Als zij een plakje schaaft met de kaasschaaf van WEA, vraagt een klant in de winkel of hij een beetje scherp is. Ja, zegt Sabina, de kaasschaaf is scherp maar mijn accountant ook. Als je een accountant nodig hebt kan ik je WEA Deltaland van harte aanbevelen!