HR Consultant • Oud-Beijerland

WERKEN BIJ WEA

Ingrid van der Wegen

Hoofd Salarisadministratie
Vestiging Oud-Beijerland

Vacature HR Consultant

HR Consultant in Oud-Beijerland

32 tot 40 uur

 

De accountancy wereld verandert en wij veranderen mee.
Wij willen zichtbaar het verschil maken en hebben een hoge mate van bereidheid om onze klanten ten dienste te staan. Onze kracht zit in de kwaliteit en praktische toepasbaarheid van adviezen en de persoonlijke betrokkenheid.

Ter versterking van onze organisatieadviestak zijn wij op zoek naar een ervaren HR Consultant. Omdat we druk bezig zijn met de uitbouw en professionalisering van onze organisatieadviestak, vinden we ondernemersgeest en creativiteit belangrijke competenties. Daar de functie nog verder vorm gegeven dient te worden kunnen de taken in beginsel vooral ondersteunend zijn aan de huidige HR-consultant en voel jij je niet te goed om bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst op te stellen.

 

Over de functie

Geen dag hetzelfde
De vraagstukken op het gebied van HR lopen, door de diversiteit aan klanten en opdrachten, erg uiteen. Dit vraagt om creativiteit en het kunnen schakelen op verschillende niveaus. Als ondernemende HR consultant adviseer je zelfstandig ondernemers in het mkb en agro. Je hebt te maken met vraagstukken op het terrein van het arbeidsrecht, sociale zekerheid en personele aangelegenheden. Je geeft graag adviezen en kunt je prima vinden in een mix van vakinhoudelijke- en commerciële werkzaamheden.

Voorbeelden werkzaamheden
Hierbij een aantal voorbeelden van projecten waar jij onderdeel van kunt uitmaken als HR consultant:

 • Het opzetten van HR fundamenten bij klanten. Denk hierbij aan een functiematrix, een salarishuis enz.;
 • Het geven van coaching en advies op basis van loopbaan- en competentie onderzoeken. Hierbij kunnen capaciteiten worden getest en profielen worden opgesteld;
 • Het geven van trainingen over bijvoorbeeld groepsdynamiek, functioneren, beoordelen, leidinggeven en communiceren;
 • Coaching en advisering op basis van uitvoerige loopbaan- en competentieonderzoeken, uitvoeren van een vlootschouw;
 • In staat zijn om sollicitanten te werven en te selecteren, bij HBO + vacatures van de klanten.;
 • Het toepassen van de verschillende cao’s en wet- en regelgeving.;
 • Het begeleiden tijdens het re-integratieproces van langdurig zieke medewerker en het aandragen van preventieve oplossingen om verzuim te voorkomen of de duur van verzuim te verkorten.

 

Wat verwachten wij van jou?

In deze functie leg je proactief contact met bestaande en potentiële klanten en ga je in gesprek met hen om te inventariseren wat er speelt en waar de oplossing ligt. Jouw onderscheidend vermogen is dat je aanvoelt wat de klant wil. Je verwerft nieuwe opdrachten en hiermee genereer je werk voor onze organisatieadviestak. Niet alleen jouw kennis, maar ook jouw karakter telt.

Je hebt veel contact met je omgeving, zowel intern als extern. Je hebt een proactieve houding en gaat uitdagingen aan. Wanneer je een kans ziet voor jezelf of voor WEA Deltaland, dan weet je deze te verzilveren!

Voor de functie van HR Consultant breng je daarnaast het volgende mee:

 • Een afgeronde HBO Bachelor Human Resource Management of vergelijkbare studie.
 • Tussen de 3 en 10 jaar werkervaring als HR Adviseur, HR Business Partner of HR projectmanager in een groot zakelijke omgeving.
 • Up to date kennis van (digitale) HR processen en relevante (sociale) wet- en regelgeving.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Verder hopen wij dat je beschikt over een ondernemend karakter én een goed humeur.

 

Aanbod

Bij WEA Accountants kom je te werken in een prettige en ongedwongen omgeving met hierin veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt WEA Accountants uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een vooruitstrevende organisatie met een goede werksfeer;
 • Een passend startsalaris, afhankelijk van wat je meebrengt aan kennis en ervaring;
 • 24 vakantiedagen en 5 adv-dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Over WEA Deltaland

WEA Deltaland is een informele accountantsorganisatie met vele specialismes in huis. Met ongeveer 150 collega’s, verdeeld over 7 vestigingen, staan wij voor persoonlijke aandacht. Niet alleen in je werk, maar ook bij de klant. Je komt te werken in een leuk team dat komende jaren verder wordt vormgegeven. Wij bieden mogelijkheden om jezelf en je werkomgeving te ontwikkelen.

 

Vragen & solliciteren

Heb je vragen over de vacature? Of wil je direct solliciteren? 
Stuur jouw motivatie en cv naar sollicitatie@weadeltaland.nl t.a.v. Ingrid van der Wegen.