3 tips voor de werkgever: Wijzigingen maatregelen vakantie medewerkers

3 tips voor de werkgever: wijzigingen in de maatregelen corona betreft vakantiedagen medewerkers

Ben jij een werkgever? Dan zijn deze 3 tips onmisbaar met de zomerperiode voor de deur. 
Er zijn namelijk een aantal belangrijke wijzigingen in de regels en maatregelen.

1. Gevolgen negatief reisadvies
Op dit moment geldt voor veel landen een negatief reisadvies. Mocht een medewerker toch besluiten naar een land te reizen met code oranje of code rood, dan komt de quarantaine plicht achteraf niet voor rekening van werkgever (dit was voorheen anders).

Twijfel je of je in quarantaine moet?
Op de website van Rijksoverheid kun je ook een quarantaine Check doen.

 

2. (Wettelijke) vakantiedagen 2020 voor 01-07-2021 opnemen
De (wettelijke) vakantiedagen die in 2020 zijn opgebouwd, moeten uiterlijk op 01 juli 2021 opgenomen zijn. De werkgever is verplicht dit laatste te melden aan de werknemers voordat hij deze dagen laat vervallen. Meldt hij dit niet, dan mogen de dagen niet vervallen en blijven deze beschikbaar voor de medewerkers om op te nemen.

Indien het echt niet mogelijk is om deze dagen voor 01 juli 2021 op te nemen (bijvoorbeeld vanwege zwaarwegende bedrijfsbelangen), kan er met de medewerkers aanvullende afspraken worden gemaakt om de dagen op een later moment op te nemen.       

 

3. Toegevoegde waarde benoemen opnemen vakantiedagen
Benoem richting de medewerkers ook de toegevoegde waarde van het opnemen van vakantiedagen, ook als je niet naar het buitenland kunt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die al of bijna al hun vakantiedagen opnemen, 28 procent gelukkiger zijn met hun werkgever en met hun baan. Een moment van rust is dus voor iedere werknemer van belang om de rest van het jaar weer opgeladen aan het werk te kunnen. 

 


 

Terug naar overzicht
Geplaatst in .