Kun je een besloten vennootschap-structuur beschermen? 

Geschreven door:
Glen Huijzers

Neem contact op

Het beschermen van uw vermogen

Gisteravond heb ik het nieuwe boek “een tijd van genade” van John Grisham uitgelezen. Ik lees deze boeken graag, mede omdat het Amerikaanse rechtssysteem heel anders is dan het onze.

Juridisch advies of accountancy?

De juridische hoek heeft mij altijd wel aangetrokken, alhoewel ik mezelf niet zag staan als strafpleiter in een rechtbank. Vroeger toen ik nog op school zat twijfelde ik welke kant ik opging: accountancy of de juridische hoek. Ik ben uiteindelijk verdergegaan in de accountancy. Ik heb hier overigens geen spijt van. Dat de accountancy toch hier en daar wel raakvlakken heeft met juridische zaken maakt het vak extra interessant.

Een voorbeeld van zo’n raakvlak is een scheiding. Advocatuur en accountancy gaan dan hand in hand. Het doornemen van aktes, testamenten, enzovoort.

SAFE - beschermers van vermogen

Wat tegenwoordig ook hand in hand gaat is een product wat wij SAFE noemen.
SAFE staat voor een optimale bescherming van uw besloten vennootschap-structuur.

Het doel van dit product is dat, als u ooit in moeilijkheden komt en uw vennootschap staat op omvallen, SAFE ervoor zorgt dat de andere B.V.’s in de groep en – nog belangrijker – uzelf als DGA hier niet in worden meegetrokken. Er worden als het ware muren opgetrokken tussen de verschillende B.V.’s in de groep.

Dit is wat voor uw organisatie

U denkt misschien: dat gaat mij nooit gebeuren, maar niemand had verwacht dat heel de wereld stil zou liggen wegens corona, waardoor veel bedrijven nu uitermate zwaar worden getroffen.

Daarnaast zijn de curatoren tegenwoordig slimmer en gewiekster om door bepaalde structuren heen te kijken, waardoor men nu, bij faillissement van een B.V. heel regelmatig ook de holding, welke daar niet voor bedoeld is, failliet ziet gaan.

Vanaf twee vennootschappen kan men al voor een risicoscan van uw onderneming terecht. Voor het geld hoeft u het niet te laten. U kunt zelf beslissen of u na de risicoscan verdere actie wilt ondernemen. Uiteraard komen we ook graag een vrijblijvende presentatie geven.

Leuk verkooppraatje? Niet echt: cijfers bewijzen dat na de implementatie van SAFE in geen enkel geval een holding betrokken is geraakt bij een faillissement. 

Achteraf is mijn keuze voor de accountancy niet zo gek geweest. Ik begin ook steeds meer overeenkomsten te zien, zowel letterlijk als figuurlijk.

Wellicht een vooruitziende blik gehad?


Meer weten over SAFE? 

Terug naar overzicht
Geplaatst in .