eHerkenning nodig voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

eHerkenning nodig voor de tijdelijke "NOW"

NOW: Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 

26 maart 2020

 

Momenteel is het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) druk doende met de nadere invulling van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit is de vervanger van de regeling voor werktijdverkorting. Het UWV wordt de uitvoerder van deze noodmaatregel. Wanneer de NOW ingaat en wanneer aanvragen ingediend kunnen worden, is op dit moment nog niet bekend.

 

Aanvraag indienen

Wat wel bekend is, is dat de aanvraag voor deze maatregel straks bij het UWV ingediend moet worden. Dit zal gebeuren via het werkgeversportaal van het UWV. Dit heeft als gevolg dat de aanvrager verplicht gebruik moet maken van eHerkenning. Op de website van het UWV wordt er uitgelegd hoe het inloggen met eHerkenning op het werkgeversportaal werkt. Let op! Hiervoor is eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger voor nodig.

Bij dit niveau moet de identiteit fysiek gecontroleerd worden. Dat houdt in dat er aan de leverancier van een eHerkenningsmiddel een geldig identiteitsbewijs getoond moet worden.
Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de huidige maatregelen, zodat de controle veilig, met de vereiste afstand plaats vindt. Hou er rekening mee dat dit tijd en geld kost.

 

Alternatief voor onze klanten

Voor onze klanten bieden wij een alternatief aan. Zij kunnen meegenomen worden op onze eHerkenning, via de zogenoemde ketenmachtiging. Onze klanten hoeven hiervoor geen separate eHerkenning aan te vragen wat hen in deze tijd ook nog eens geld bespaart. Wij zijn momenteel druk bezig om dit in te regelen.

Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dit dan door aan uw vaste contactpersoon binnen onze organisatie.

 

Ben je nog geen klant bij ons?

Ben je geen klant van WEA Deltaland? Maar wilt u meer weten over wat onze medewerkers voor u kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op en vraag naar Daan Soeteman of Anja van Zachten.

Wij zijn u graag van dienst!


Terug naar overzicht
Geplaatst in .