Fraude TVL-regeling via WhatsApp

Geschreven door:
Glen Huijzers

Neem contact op

Fraude TVL-regeling via WhatsApp

Enige tijd geleden heb ik een blog geschreven over vormen van fraude. Whatsapp fraude werd hier ook kort genoemd. Vanmorgen kreeg ik een conversatie doorgestuurd via de app.
Nieuwe regelingen, nieuwe kansen voor criminelen. Lees en oordeelt u zelf.

 

 

"Hey man, ik heb een idee luister.
Ik vraag een tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aan voor je bedrijf. Ik zorg ervoor dat je het maximale bedrag krijgt van €90.000. Ik heb dan wel je bankpas even nodig vanwege het hoge geldbedrag. Wanneer het geld binnen is pinnen wij € 30.000 dat gaat naar de aanvrager, dan blijft er voor jou €40.000 over…. Goeie deal toch?" 

" Ja inderdaad goede deal. Maar hoe werkt het dan?" 

"Het werkt zo:
Er wordt € 90.000 aangevraagd. Je krijgt eerst een voorschot van 80% dat is €72.000 daarvan moet ik €30.000 krijgen (binnen vijf dagen). De resterende €18.000 wordt later aangevraagd daar krijg je melding over en daarvan moet ik ook € 6.000 hebben. Uiteindelijk heb je €52.000 waarvan €40.000 binnen vijf werkdagen.
Makkelijk verdiend toch?
Is gewoon via de overheid, Belastingdienst dus gewoon legaal. Alleen je moet weten hoe en wat. De juiste papieren hebben. Alles wordt geregeld en binnen vijf dagen is het geld gestort. Kan zelfs in drie maar vijf is het maximaal aantal dagen. Het is echt zo gedaan. Binnen een paar uur zijn de papieren ingevuld en de acceptatie rond en dan wachten tot de storting. Dat gaat redelijk snel omdat het een automatisch systeem is."

"Fout van de Belastingdienst dan?"  

"Nou, niet echt een fout maar door het automatische systeem waarmee er wordt ingediend en omdat we zelf alles invullen en maken wordt deze voor 100% geaccepteerd en dan krijg jij geld. In de toekomst gaan ze nog wel alles opnieuw berekenen maar dan kan ‘t zijn dat je maximaal €10.000 moet terugbetalen is wel rente en boetevrij, of ze zeggen het klopt. Meestal blijft het zoals het is. Dus je hoeft je geen zorgen te maken. Ik hoor het wel of je interesse hebt om mee te doen?" 

 

 

Klassiek voorbeeld toch?
Wat nu als je bedrijf in zwaar weer zit? Ik kan me voorstellen dat er voldoende ondernemers zijn die hier intrappen. Je wilt tenslotte je bedrijf behouden. Deze vorm van fraude met een soort van katvanger, want zo noem ik het maar, is momenteel realiteit.

Trap er niet in! Het is weer een nieuwe manier van fraude.

Terug naar overzicht
Geplaatst in .