NL leert door – Gratis scholing en ontwikkeltrajecten

09-11-2020

NL leert door – Gratis scholing en ontwikkeltrajecten

Dat het coronavirus een grote impact heeft op de arbeidsmarkt is een feit. Ook hier is de horeca het hardste geraakt, echter kan iedereen ook op deze manier geraakt worden door het virus. Mensen komen thuis te zitten en moeten soms zelfs opzoek naar ander werk. Er zijn al diverse regelingen getroffen door de overheid waar ondernemers gebruik van kunnen maken zoals bijvoorbeeld de NOW regeling. Werkgevers die gebruik maken van deze NOW regeling zijn verplicht hun medewerkers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers hierbij te helpen heeft de overheid het aanvullend pakket ‘NL Leert door’ geïntroduceerd. Er is €50 miljoen beschikbaar gesteld in 2020 en dit wordt uitgebreid met € 67 miljoen in 2021.  
Dit aanvullende pakket is niet alleen voor werkgevers maar voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dus ook werknemers, flexwerkers, zzp’ers en voor mensen die nu zonder werk zitten.  

Ontwikkeltraject:

Om deel te nemen aan een ontwikkeltraject kunt u zich aanmelden bij een (geregistreerde) loopbaanadviseur. De loopbaanadviseur verzorgt de registratie en de financiële afhandeling. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.  

Online scholingsactiviteiten:

Naar verwachting is het aanbod van kosteloze online scholing per december 2020 beschikbaar.
Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Kijk dan op: hoewerktnederland.nl
Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

 


Terug naar overzicht
Geplaatst in .