Korting? We zijn toch niet gek?

Geschreven door:
Glen Huijzers

Neem contact op

Korting? We zijn toch niet gek?

In 2007 kocht ik samen met mijn vrouw onze huidige woning. Voor de inrichting kwamen we bij diverse interieurwinkels terecht voor meubelen. Ik weet niet of het in mijn aard zat, maar zodra het op prijs aankwam, kwamen er toch wat onderhandelingstactieken naar boven. Ik weet nog goed dat ik bij een grote elektronicaketen gewoon de zaak ben uitgelopen tot ik terug werd geroepen door de mevrouw en er een forse korting afging (ruim 40%). Mijn vrouw schaamde zich op dat moment kapot. Die deed dan meestal een extra rondje door de winkel.

 

De Belastingdienst doet ook aan korting, wist u dat? Naast de uitbetaling van heffingskortingen aan arbeidsmigranten kon u over het jaar 2020 van de Belastingdienst de algemene heffingskorting krijgen verdeeld over maximaal vier verschillende inkomens en onderverdeeld naar leeftijd. Deze korting krijgt elke Nederlander.

 

Heeft u kinderen en geniet uw partner minstens € 6.000 bruto inkomen? Dan heeft u recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Als u op leeftijd komt heeft u recht op ouderenkorting. Deze is ook weer gestaffeld naar inkomen en leeftijd. Als u al wat ouder bent en alleenstaand dan heeft u recht op de alleenstaande ouderenkorting. Deze kunt u overigens enkel krijgen als u het hele jaar AOW heeft ontvangen. Als u beperkingen heeft is er een zogenaamde jonggehandicaptenkorting. Verder loopt er nog een levensloopkorting en kunt u, als u “groen” belegt gebruikmaken van de korting groene beleggingen.

 

Zijn we er dan? Nee uiteraard niet, want als u inkomen geniet uit loon heeft u recht op een arbeidskorting welke uiteraard ook weer gestaffeld wordt naar inkomen en leeftijd. Door dit alles is het niet vreemd dat we heel veel informatie van onze cliënten moeten weten, om hen maximaal te kunnen laten profiteren van de fiscale mogelijkheden. Dus als u ooit van uw accountant enigszins rare vragen krijgt waarbij u denkt: ”wat moet hij hiermee?”, denk dan nog maar eens terug aan dit verhaal.

 

Tegenwoordig loop ik overigens de winkel niet meer uit. Ik betaal gewoon de prijs. Wel zo eerlijk. Ik gun iedereen zijn marge.


Meer weten over dit onderwerp? Neem direct contact met ons op.

Terug naar overzicht
Geplaatst in .