ONZE KLANTEN

 

 

Cliënt in Beeld: Marinus van Donk Party Catering & Evenementen Organisatie Rotterdam

Rinus van Donk is 30 jaar geleden gestart met het huren van het mooie historische Landhuis de Oliphant.

Landhuis de Oliphant
De Oliphant is de naam van het landhuis dat oorspronkelijk in 1592 in Nieuwe Sluis bij Heenvliet is gebouwd. Door uitbreiding van het Botlek-gebied kon het landhuis daar jammer genoeg niet blijven staan. De gemeente Rotterdam heeft er in 1975 voor gekozen Landhuis de Oliphant te herbouwen in het Zuiderpark. In 1977 was het ‘oude gebouw’ herbouwd en werd het heropend.

Trouwlocatie
Door de gemeente werd het landhuis gebruikt als extra locatie naast het stadhuis. Rinus verzorgt met zijn cateringbedrijf al zo’n 30 jaar het eten en drinken binnen de prachtige muren. Vroeger was het zelfs zo dat echtparen die in Rotterdam wilden trouwen van de gemeente alleen mochten kiezen of zij de huwelijksvoltrekking wilden laten plaatsvinden bij het stadhuis of bij Landhuis de Oliphant.

In de loop der jaren werd steeds meer mogelijk bij Landhuis de Oliphant. Er vinden in of rondom het landhuis huwelijken plaats, er wordt vergaderd in één van de zalen en Rinus verzorgd met het cateringbedrijf heerlijke barbecues in de prachtig en rustig gelegen tuin. De tuin grenst aan het Zuiderpark. In de tuin kunnen ook evenementen plaatsvinden, zoals recent een foodtruck evenement.

Kantoor
Het kantoor van het cateringbedrijf is inmiddels ook verhuisd naar Landhuis de Oliphant. Hierdoor kunnen klanten die langskomen direct geholpen worden en hoeven zij niet te wachten totdat iemand vanuit het oude kantoor uit de Waalhaven naar het Zuiderpark is gereden.

Rinus hoopt dat in de toekomst nog veel bedrijven en particulieren de Oliphant zullen vinden. Voor zowel bedrijfsfeesten, vergaderingen alsook huwelijksfeesten.

Catering
Met het cateringbedrijf blijft Rinus niet altijd bij het landhuis, maar verzorgt hij samen met zijn enthousiaste medewerkers ook op maat georganiseerde feesten en partijen op locatie. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de huldiging van voetbalclub Feyenoord afgelopen jaar toen de KNVB-beker werd gewonnen. Een ander voorbeeld is een feest met barbecue bij iemand thuis in de tuin waarbij onder andere ook tenten zijn opgezet en voor leuke zitplaatsen gezorgd is.

Eigenlijk is Rinus niet alleen meer een cateraar, maar zorgt hij samen met zijn team ook voor een mooie locatie en is hij evenementenorganisator.

In zijn vrije tijd toert Rinus graag op zijn motor door het land. Hij heeft nog maar 5 jaar zijn motorrijbewijs, maar vindt het heerlijk om een toertocht te maken. Naast het rijden op de motor gaat hij graag op vakantie.

De accountant
Op dit moment is Rinus met zijn cateringbedrijf ongeveer 9 jaar klant bij WEA Deltaland. Via zijn contactpersoon bij de Rabobank is Rinus in contact gekomen met Karel Hamelink. Binnen WEA Deltaland heeft hij een aantal contactpersonen. Hij vindt de samenwerking tussen hem en WEA Deltaland prettig en vriendschappelijk. Verder vindt hij dat er snel geantwoord wordt op vragen en met een duidelijke taal wordt gesproken.