ONZE KLANTEN

 

Cliënt in Beeld: Restaurant De Koningshoeve

In 2000 hebben Henk en Mariëlle de Koning het landbouwbedrijf van de vader van Henk overgenomen. In 2007 hebben zij bij de boerderij en het woonhuis in Klaaswaal een landwinkel geopend waar diverse eigen- en streekproducten worden verkocht. Dit was nog niet voldoende voor deze ondernemende types en na het verbouwen van een schuur openden zij in 2012 de deuren van het restaurant ‘De Koningshoeve’. Inmiddels is het restaurant uitgegroeid tot de grootste onderneming van de familie De Koning. Je kunt hier heerlijk dineren of lunchen, maar ook kunnen er vergaderingen worden gehouden, bijeenkomsten worden georganiseerd en er kan zelfs getrouwd worden. Dit vergt veel tijd en energie van de enthousiaste ondernemers. In hun vrije tijd gaan ze dan ook graag eens bij een andere ondernemer op het terras een drankje drinken of ondernemen zij een andere leuke activiteit met het gezin.

Restaurant
De ontwikkelingen in het restaurant zijn zeer succesvol. Nadat het restaurant er van binnen naar alle tevredenheid uitzag en alles goed draaide, was het bijbehorende terras aan de beurt. Deze heeft een metamorfose ondergaan, wat heeft geleid tot de 50ste plaats in de terras top 100. Dit jaar wordt nog meer aandacht aan het terras besteed zodat in 2015 een nog hogere plaats in de top 100 behaald kan worden. Naast het terras heeft het restaurant nog een aantal successen behaald in het afgelopen jaar. Te denken valt aan het wilddiner in november, de drukte met de kerst en niet te vergeten de in 2014 voor het eerst georganiseerde voorjaarsfair. De tweedaagse fair telde maar liefst 2500 à 3000 bezoekers.

Toekomst
Ook in de toekomst willen Henk en Mariëlle zich blijven ontwikkelen. Op dit moment zijn zij druk bezig met het behalen van een “Green Key” certificaat. Het behalen van dit certificaat houdt in dat in het restaurant duurzaam en verantwoord wordt ondernomen. Om dit certificaat te behalen hebben zij onder andere het volledige restaurant voorzien van led-verlichting, energiebesparende lichtschakelaars geplaatst en alle kranen vervangen door waterbesparende kranen.

Accountant
Beide ondernemers verwachten van de accountant dat deze secuur en accuraat werkt, maar vooral ook dat de accountant met ze meedenkt. Familie De Koning is al jaren klant bij WEA en heeft een goede vertrouwensband opgebouwd. Dit komt mede door de vaste aanspreekpunten die zij binnen het kantoor hebben. WEA heeft alle ontwikkelingen en uitbreidingen vanaf de overname van het landbouwbedrijf meegemaakt. De accountant weet precies wat er speelt en kan hierdoor goede adviezen verstrekken. Dit vinden Henk en Mariëlle dan ook erg belangrijk. Zij schakelen WEA met name in op het gebied van belastingen, grote investeringen en de financiële gevolgen bij wijzigingen in het beleid van het bedrijf.