ONZE KLANTEN

 

 

 

Klant in Beeld: Roxx Oogzorg

In november 2016 zijn de jonge ondernemers Roxanne en Alex van der Knaap Roxx Oogzorg gestart. Bij deze oogzorgspecialist én opticien in Brielle, staat de klantbeleving voorop.

Ondernemers met oog voor hun klanten

Roxanne, geboren en getogen in Brielle, zit al 16 jaar in het vak. Met haar opleiding als opticien heeft ze bij verschillende opticiens gewerkt. Tijdens deze periode heeft ze 4 jaar doorgestudeerd en mag ze zichzelf nu naast opticien ook optometrist noemen. Een optometrist is de schakel tussen een opticien, huisarts en een oogarts. Alex heeft een bedrijfskundige achtergrond en is vooral op de achtergrond actief, zodat Roxanne zich kan concentreren op haar vakgebied.


Roxanne van der Knaap en Deborah de Vries (v.l.n.r.)

Roxanne heeft altijd al de ambitie gehad om eens voor haarzelf te beginnen. Toen er in maart 2016 een andere Brielse opticien aangaf dat hij ging stoppen, aarzelde ze geen moment. Overname was helaas niet haalbaar.Gelukkig konden ze de bank met een goed ondernemersplan overtuigen om een financiering te verstrekken zodat er een pand aangekocht kon worden en daarin Roxx Oogzorg gestart kon worden.

Op 26 november opende Roxanne en Alex hun mooie en ruime winkel aan de Nobelstraat 47-49 in Brielle. De winkel is voorzien van de meest geavanceerd apparatuur die u bij een optometrist mag verwachten. Ze creëerden een laagdrempelige en warme sfeer waar u zich als snel op uw gemak voelt. Als enig optometrist in Brielle kan Roxx Oogzorg zich onderscheiden op het gebied van kennis en kunnen ze ook een breder assortiment aanbieden. Zo kunt u hier ook terecht voor preventieve oogzorg, (potentiele) oogklachten, diabetes controle, glaucoom (hoge oogdruk), ooggezondheidsonderzoek, OCT scan, maculadegeneratie, vooronderzoek oog laseren, oogmeting bij kinderen, kinderbrillen, nachtlenzen en veiligheidsbrillen. Uiteraard kunt u bij Roxx ook terecht voor een uitgebreide collectie monturen, de laatste zonnebrillentrends en een vakkundig advies over contactlenzen. Roxx Oogzorg werkt nauw samen met lokale huisartsen, o.a. het Oogziekenhuis Rotterdam en het Van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Daarnaast zijn ze aangesloten bij verschillende verenigingen en instanties zoals het Optometristen Collectief Rijnmond, NUVO, ANVC en het Kwaliteitsregister Paramedici.

Roxanne en Alex zijn ruim een half jaar onderweg en halen veel voldoening uit klanten die merkbaar tevreden zijn over het onderscheidend vermogen van Roxx Oogzorg. De klanten ervaren de service als prettig, vakkundig en er is voor elke portemonnee een kijkoplossing.

Roxx en WEA Deltaland
Vanaf het moment dat de plannen ontstonden om een opticien over te nemen is WEA Deltaland sparringpartner van Roxanne en Alex. Het contact ontstond door de voorkeur voor lokale partijen en is in stand gebleven door het goede advies en hulp van WEA accountant Kees Stout. De contacten lopen nu via Deborah de Vries. Ze heeft goed contact met de ondernemers en komt geregeld over de vloer om zaken te verduidelijken.

Alex van der Knaap, verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte van Roxx Oogzorg, kenmerkt WEA Deltaland als kennisrijk, laagdrempelig en persoonlijk. Niet toevallig ook de sterke punten van Roxx Oogzorg.

Visionplanner
Binnenkort wordt er gestart met het gebruiken van de Visionplanner software. Deze software, welke door WEA Deltaland aangeboden wordt, geeft veel en duidelijk inzicht in de actuele resultaten van de onderneming. Inzicht wat juist voor een startende onderneming als Roxx Oogzorg van grote waarde is, zodat Roxanne en Alex zich zoveel mogelijk kunnen richten op hun winkel.