ONZE KLANTEN

 

 

Cliënt in Beeld: Sportschool en Fitnesscentrum Richard de Bijl & Chita Gross

De sportschool is sinds 1988 een begrip in Spijkenisse en wordt onder enthousiaste leiding van Richard de Bijl en Chita Gross gedreven. Persoonlijke aandacht en oog voor het individu staan hoog in het vaandel. De sportschool biedt tal van diverse sportieve activiteiten: fitness, groepsfitness, martial arts, bootcamp, Tai Chi en personal training begeleidt door gediplomeerde krachten.

Chita
Vanaf 1990 is Chita trotse eigenaar van de Sportschool. Op de basisschool had Chita al besloten om van sport haar werk te maken. Van kinds af aan nam Chita deel aan georganiseerde sport: turnen, jazz-gymnastiek, volleybal, voetbal, zwemmen en ruim 20 jaar judo, waarvan 10 jaar topsport.

Chita werd opgenomen in de nationale kernploeg judo en behaalde vele internationale successen. Haar grootste successen zijn de bronzen medaille op het WK in 1986 en de zilveren medaille op het EK in 1987.

Richard
Richard begon als kind met judo bij Sportschool Jan van Gorsel in Vlaardingen. Daar werkte Chris de Korte, die werd vanaf dat moment Richards grootste judo- inspiratiebron voor een belangrijk deel leven. In 1988 startte hij Sportschool Richard de Bijl in Spijkenisse. Met niet meer dan een judomat als bezit startte Richard met judo, jiujitsu en conditietraining in gymlokalen in verschillende wijken van Spijkenisse. Een jaar later zocht hij enkele medewerkers om meerdere sporten te introduceren. Al snel groeide het ledenaantal naar 400 leden.

Wat zeker niet vergeten mag worden zijn de legendarische woorden van wijlen Gé Koning uit Amsterdam, een andere enorme inspiratiebron voor Richard: "Richard, hoe groot je je sportcentrum ook wilt maken, vergeet nooit dat je met Judo begonnen bent, want daar liggen jouw grootste talenten." Richard is deze woorden nooit vergeten en hij manifesteerde zich in de judowereld tot een bekend en bekwaam persoon.

Inmiddels heeft hij een 8e dan en is hij landelijk examinator, voorzitter van de bijscholingscommissie Judo Bond Nederland (JBN) en lid van de Kata Normalisatie Commissie van de JBN. Op 8 januari 2011 is Richard geridderd in de Orde van Oranje Nassau door burgermeester Salet van Spijkenisse.

JU-Principe 
Richard hanteert het JU-PRINCIPE, waarbij de volgende stelling geldt:
“Wees er bewust van waar en wie je bent”
“Wees er bewust van wat je voelt”
“Wees bewust van alles wat je doet”
“Maar oordeel niet”
Zijn motto is: Je bent alles.

WEA Deltaland
Vanaf 2012 zijn Richard en Chita klant bij WEA Deltaland. Chita verwerkt zelf de administratie in Afas Online. Zij verwachten van WEA Deltaland dat de noodzakelijke diensten naar behoren worden verleend voor hun bedrijf. Zij hechten veel waarde aan de adviserende rol voor hun zakelijke belangen. Zeker in de tijd dat low budget sportscholen als paddenstoelen uit de grond schieten, is meedenken van de accountant zeer gewenst om, naast het onderscheidend vermogen van de Sportschool, ook het financiële plaatje op orde te houden. Richard en Chita hebben gekozen voor WEA Deltaland omdat de persoonlijke benadering en service aansluit bij de benadering die zij aan hun leden geven.

Uitdaging
De grootste uitdaging voor Ricard en Chita is: ervoor zorgen dat de kwaliteit van de sportschool weer doorslaggevend wordt voor de keuze van een sportschool en niet de prijs!