ONZE KLANTEN

Cliënt in Beeld: Van der Tang voor gebruikte & nieuwe auto's 

Jarenlange relatie Van der Tang Auto’s en WEA Deltaland

De autobranche kenmerkt zich de laatste jaren op zijn zachts gezegd door turbulentie. Ondanks klimaat- en andere discussies weet Van der Tang Auto’s uit Delft prima te anticiperen op de ontwikkelingen in de automotive sector. Hierbij wordt zij al 16 jaar lang ondersteund door WEA Deltaland.

Het blijft voor velen alsof je als kind in een snoepwinkel rondloopt. We hebben het over een showroom vol met blinkende auto’s, die te koop zijn. Zo voelt het als we even moeten wachten tot directeuren Gijs van der Tang en Simon Verschoor de business even los kunnen laten voor het interview in hun pand tegenover de Makro in Delft. Accountant Jessica Ottens – Buitendijk en vennoot Karel Hamelink van WEA Deltaland arriveren ook en worden allerhartelijkst begroet door Simon en Gijs.

16 jaren klant
Tijdens de koffie trapt Karel af: “Gijs en ik kennen elkaar al tientallen jaren. Toen ik in 2003 overstapte naar WEA Deltaland is Gijs daar korte tijd later klant geworden. Hij had onenigheid bij zijn toenmalige accountant en koos na contact over en weer voor WEA Deltaland. Vanaf 2008 is Jessica als accountant aan de slag gegaan voor en bij hem in Delft”. Gijs: ”Mijn vader was met mijn broer in 1979 Van der Tang Auto’s begonnen in de Zuiderparkbuurt in Den Haag. In 1989 ben ik bij hen in het bedrijf gestapt aan de Nunspeetlaan. In 1992 hebben mijn broer en ik de zaak overgenomen van pa. Toen vervolgens een collega in 1998 mij dit pand aan de Schieweg in Delft aan bood, heb ik niet lang getwijfeld. Het lag destijds aan de zogenaamde Autostrada van Delft waar nagenoeg alle autobedrijven waren gevestigd en nog belangrijker: Het ligt tegenover de in-/uitgang van de Makro, wat veel potentiële aanloop betekent. Kortom een buitenkansje na het faillissement van de toenmalige Honda-dealer daar. In dat jaar is ook mijn broer uit het bedrijf gestapt en heb ik het bedrijf zelfstandig voortgezet”.

Wagenpark en ondernemer
Gijs vervolgt: “Naast de handel in jonge gebruikte auto’s richtten wij ons in die tijd vooral op partijhandel en ondernemers, en dat zijn we eigenlijk altijd blijven doen. In december 2015 is Simon, na verkoop van zijn autobedrijf in Zeist, toegetreden als mijn partner in het bedrijf. We zagen en zien beiden de mogelijkheden om vanuit onze afzonderlijke netwerken het bedrijf en onze klanten zo optimaal mogelijk te kunnen bedien.”.

Simon: Naast de aan- en verkoop van auto’s richten we ons vooral op het ontzorgen van de particuliere en zakelijke klanten. Naast de showroom voor de verkoop beschikken we over een moderne werkplaats waar we met gecertificeerde monteurs onderhoud voor alle merken met de modernste apparatuur aan kunnen. In totaal runnen we dit bedrijf met acht mensen. We richten ons vooral op jonge gebruikte auto’s uit het A-segment. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan Audi, Mercedes, BMW, Renault en Volvo. Daarnaast hebben we ook onze wegen gevonden om klanten nieuwe auto’s van allerhande merken te leveren”.

Gijs vult aan: “Een klant wil eigenlijk volledig ontzorgd worden. Dat geldt zeker voor de zakelijke klanten. Die willen geen ‘gedoe’ met hun wagenpark. Daarom is dat inmiddels één van onze belangrijkste speerpunten. Wij ontzorgen zakelijke klanten door scherpe (financial of operational) lease-constructies. Voorts is het voor de zakelijke en particuliere klant een absolute must dat er rond onderhoud goed vervangend vervoer is geregeld en dat het onderhoud wordt uitgevoerd met kwaliteit op dealerniveau. En dat bieden wij onze klanten dan ook. Daarnaast ben ik opgeleid tot erkend autotaxateur voor particulieren en dealerbedrijven. Vanuit die taxatiebevoegdheid mag en kan ik de waarde bepalen voor overname van een auto, bijvoorbeeld van zakelijk naar privé ”.

“De wensen van de (potentiële) klant zijn voor ons bij het ondernemen altijd richtinggevend”, vult Simon aan. Zo bouwden wij een nieuwe website en hebben we de Van der Tang app ontwikkeld voor smartphones en tablets. Met de App kunnen klanten afspraken maken en chatten met ons bij technische of andere vragen. Dat zijn zaken die klanten belangrijk vinden en waarderen”.

Relatie met WEA
“Mijn vrouw Nicoline doet de dagelijkse administratie en Jessica kijkt vanuit WEA Deltaland met ons mee”, vervolgt Gijs. Jessica: “Standaard kom ik hier ieder kwartaal om de kwartaal- en jaarcijfers op te maken, de aangiften te verzorgen en de financiële stukken en administratie op orde te houden. Tussen de bezoeken door sta ik Gijs, Simon en Nicoline bij wanneer daar behoefte aan is. Na jarenlang samenwerken gaat dat eigenlijk automatisch. Zo kunnen we door een goed gevoerde administratie en een regelmatige check van ons, de financiële bedrijfsvoering mooi onder controle houden. Hierdoor weten de ondernemers wat de actuele stand van zaken is en wat de financiële mogelijkheden zijn om te ondernemen”. Karel: “Verder zijn wij er ook als er vragen leven bij Gijs, Simon of hun klanten. Zo komen klantvragen vanuit het bedrijf over bijtelling en afschrijving ook vaak bij ons terecht”.

Ondernemen in de automotive
De autowereld staat volop in de spotlights. Duurzaamheid en klimaatakkoord zijn termen die de branche hard raken. Simon: “De hele discussie over uitstoot van met name dieselauto’s en de opkomst van hybride en volledig elektrische auto’s maakt het niet altijd makkelijk. En dat geldt zeker voor de consument. En… wordt het nu waterstof of elektrisch in de toekomst ? Voor ons als ondernemers is het vooral anticiperen op de marktbewegingen”. Gijs: “Je ziet nu duidelijk dat de discussie over dieselgebruik de markt beïnvloed. Dit terwijl het alternatief hiervoor in de vorm van elektrisch rijden nog duidelijk in de kinderschoenen staat en de nieuwe Euro 6 diesels ook overduidelijk ‘schoner zijn’ geworden. Voor ons is het dus ogen en oren open. Waar gaat de markt heen? Wat doet de Haagse politiek? En vooral: Hoe vertaalt de media wat er in Den Haag wordt geroepen? Als de landelijke media schrijft dat alle diesels de deur uit moeten merken wij dat direct in de verkoop”. Simon: “Maar handel blijft er en we zullen ook goed moet kijken naar de trends rond wat de toekomst ons (technisch) aan oplossingen gaat brengen en we moeten anticiperen op het feit dat jongeren later aan een eigen auto beginnen”.

Tenslotte
“Vele jaren ondernemen in de autobranche leert dat er, ondanks de huidige turbulentie, altijd handel in auto’s blijft. Wij vinden daarin onze weg en hopen dat met de ogen en oren open nog jarenlang te kunnen voortzetten”, vervolgt Gijs. Hij sluit af: “Een solide samenwerking met WEA Deltaland is daarbij voor ons onmisbaar. Jessica is voor ons een vaste rots waarop we kunnen bouwen. Zij en Karel denken gevraagd en ongevraagd met ons mee, dragen oplossingen aan en leveren op basis van inzicht en kennis vakkundig werk dat wij niet kunnen missen. En voor nu: de dieseldiscussie maakt het mogelijk om veel aantrekkelijker (lees: goedkoper) een tweedehands diesel te kopen. Ik zou zeggen: Doen!”.

Wilt u meer weten over Van der Tang voor gebruikte en nieuwe auto's? Kijk op www.vandertang.nl.