En nu is het weer groen…

Geschreven door:
Glen Huijzers

Neem contact op

En nu is het weer groen...

Onze zoon wordt binnenkort acht jaar. Naast dat hij uitkijkt naar de cadeautjes (Sinterklaas is nog maar net voorbij) die hij gaat krijgen, vindt hij het ook altijd leuk om te trakteren op school. Vanwege corona mag er momenteel niets zelf gemaakt worden. Een voorverpakte traktatie heeft de voorkeur. Ongemerkt geeft dit toch weer een flashback naar mijn eigen jeugd. Wij hadden ALTIJD voorverpakte traktaties, namelijk chips van Croky. Meestal nam je drie dozen mee, rood (naturel), blauw (paprika) en groen (bolognese). Welke was er het eerste op denkt u?

De belastingdienst heeft geen kleurenpalet, maar wel een groene subsidiepot. Denk even terug aan begin 2021. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kondigde toen een subsidiepot aan van € 10 miljoen, bedoeld voor kopers van elektrische voertuigen. Wie een elektrische auto kocht had recht op een subsidie van € 4.000,-. Welgeteld 5 dagen later (op 5 januari 2021) was de subsidiepot al leeg. U zou denken dat men had geleerd van de situatie in het jaar 2020 toen gebeurde namelijk praktisch hetzelfde.
Vanaf 3 januari 2022 krijgt u weer een nieuwe kans. De subsidieregeling wordt dan opnieuw opengesteld, maar dan met een budget van € 71 miljoen. Laten we hopen dat deze langer openblijft dan grofweg een week.

Voor tweedehands elektrische voertuigen was er in 2021 ook een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 13,5 miljoen. Deze heeft het iets langer volgehouden, maar is inmiddels ook leeg. De subsidie bedroeg € 2.000,- per auto. Er zijn dat jaar dus 6.750 tweedehands elektrische voertuigen verkocht. Voor 2022 is er een budget beschikbaar gesteld van € 18,3 miljoen.

Als u als particulier of ondernemer wilt verduurzamen, kan het nooit kwaad om even navraag te doen bij uw adviseur. Deze is op de hoogte van alle fiscale regelingen en heeft daarnaast altijd subsidiepartners die u verder kunnen helpen bij complexe aanvragen.

Rest mij nog het antwoord op de vraag welke kleur als eerste op was? Groen! Iedereen wilde de bolognese-variant. Uiteraard pakte je eerst een zakje voor jezelf en je beste vrienden voordat je ging uitdelen.


Meer weten over dit onderwerp? Neem direct contact met ons op.

Terug naar overzicht
Geplaatst in .